ΔΣ και Δομή

Μέλη Ομάδας

Αναστασία Άνθη

Η Δρ. Αναστασία Ανθη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985, απέκτησε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας το 1990 και την εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία το 1997. Η διδακτορική της διατριβή (1999) είναι στο αντικείμενο της φυσιολογίας της αναπνοής. Με το αντικείμενο της πνευμονικής υπέρτασης εχει ασχοληθεί στο National Institutes of Health, Bethesda, USA (2002 – 2005) και στο Mc Gill University, Montreal,Canada (2011-2012).
Short Bio

Ηρακλής Τσαγκάρης

Αθανάσιος Μαγγίνας

Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας, Νοσοκομείο Mediterraneo, Γλυφάδα, Αθήνα. Συμμετοχή ως επιστημονικός υπεύθυνος ή συνερευνητής σε διάφορες πολυκεντρικές μελέτες. Οργάνωση και επίβλεψη πολλών ερευνητικών πρωτοκόλλων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανοσοπαθολογίας και Ιστοσυμβατότητας ΩΚΚ. Συμμετοχή ως υπεύθυνος καρδιολόγος για το ΩΚΚ σε 2 επιδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα (υπό την αιγίδα του ΕΜΠ και της ΕΕ).
Short Bio

Στέλλιος Ορφανός


Short Bio

Γεώργιος Γιαννακούλας

O Γιώργος Γιαννακούλας είναι Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει μετεκπαιδευτεί επί διετίας στην πνευμονική υπέρταση και στις συγγενείς καρδιοπάθειες στο Royal Brompton Hospital στο Λονδίνο. Είναι ο Εθνικός Συντονιστής των Κατευθυντήριων Οδηγιών στην Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και ήταν ο κριτής των Κατευθυντήριων Οδηγιών της Πνευμονικής Υπέρτασης της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Short Bio