ΔΣ και Δομή

Μέλη Ομάδας

Αθανάσιος Μαγγίνας (Πρόεδρος)

Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας, Νοσοκομείο Mediterraneo, Γλυφάδα, Αθήνα. Συμμετοχή ως επιστημονικός υπεύθυνος ή συνερευνητής σε διάφορες πολυκεντρικές μελέτες. Οργάνωση και επίβλεψη πολλών ερευνητικών πρωτοκόλλων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανοσοπαθολογίας και Ιστοσυμβατότητας ΩΚΚ. Συμμετοχή ως υπεύθυνος καρδιολόγος για το ΩΚΚ σε 2 επιδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα (υπό την αιγίδα του ΕΜΠ και της ΕΕ).
Short Bio

Γεώργιος Γιαννακούλας (Αντιπρόεδρος)

O Γιώργος Γιαννακούλας είναι Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει μετεκπαιδευτεί επί διετίας στην πνευμονική υπέρταση και στις συγγενείς καρδιοπάθειες στο Royal Brompton Hospital στο Λονδίνο. Είναι ο Εθνικός Συντονιστής των Κατευθυντήριων Οδηγιών στην Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και ήταν ο κριτής των Κατευθυντήριων Οδηγιών της Πνευμονικής Υπέρτασης της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Short Bio

Αναστασία Άνθη (Γεν. Γραμματέας)

Η Δρ. Αναστασία Ανθη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985, απέκτησε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας το 1990 και την εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία το 1997. Η διδακτορική της διατριβή (1999) είναι στο αντικείμενο της φυσιολογίας της αναπνοής. Με το αντικείμενο της πνευμονικής υπέρτασης εχει ασχοληθεί στο National Institutes of Health, Bethesda, USA (2002 – 2005) και στο Mc Gill University, Montreal,Canada (2011-2012).
Short Bio

Δημήτριος Τσιάπρας (Ταμίας)

Καρδιολόγος, εξειδικευμένος στην αναίμακτη καρδιολογία και την καρδιακή απεικόνιση. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1984) και απέκτησε την ειδικότητα της Καρδιολογίας το 1992. Μετεκπαίδευση στο Hammersmith Hospital του Λονδίνου με αντικείμενο την Advanced Echocardiography-Myocardial Contrast. Ιατρός του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου από το 1993 και Αν. Διευθυντής της Μονάδας Αναίμακτης Καρδιολογίας από το 2016.
Short Bio

Στυλιανός Ορφανός (Μέλος)


Short Bio